Vagyonőreink sikerei

Évvégi hírünkhöz kapcsolódva vagyonőreink további sikereiről számolhatunk be.

Átalakított szatyorral jártak lopni, így játszották ki az áruvédelmi rendszereket

Alufóliával bélelt ki egy szatyrot két kaposvári férfi, hogy kijátsszák az áruházak áruvédelmi berendezéseit. Barkácsgépeket, festéshez használt anyagokat és karácsonyi dekorációt is loptak ezzel a módszerrel, azonban a biztonsági őrök felfigyeltek rájuk.

Gyorsított eljárásban emeltek vádat azzal az ötvenes férfival és harmincéves társával szemben, akik a vád szerint alufóliával kibélelt szatyrot felhasználva jártak lopni – derül ki a Somogy Megyei Főügyészség szerdai közleményéből.

A vád szerint két büntetett előéletű kaposvári férfi – akik közül a fiatalabb vádlott ráadásul felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt is állt – 2020 novemberében egy alufóliával többszörösen kibélelt szatyrot készített azért, hogy nagyáruházak áruvédelmi berendezéseit kijátszva lopjanak különféle árukat, elsősorban barkácsgépeket.

140 EZER FORINTNYI ÁRUT LOPTAK EL

A vádlottak az első két alkalommal értékesebb fúró-csavarbehajtó gépeket loptak el ezzel a módszerrel, míg a harmadik alkalommal – a karácsonyi dekorációktól kezdve festéshez használt anyagokig – közel 30 tétel kisebb értékű árut gyűjtöttek a kosarukba, majd azokat a lopásokhoz használt szatyrukba rejtették el.

AZ ÁRUHÁZ BIZTONSÁGI SZOLGÁLATA AZONBAN EKKORRA MÁR FELFIGYELT A KÉT FÉRFIRA, ezért amikor fizetés nélkül távozni akartak az üzletből, visszatartották őket, és kihívták a kaposvári rendőröket is.

A vádlottak a lopást összesen 140 000 forint értékű árura követték el, melyből a biztonsági őröknek köszönhetően végül 52 000 forint megtérült.

A KÉT FÉRFIVEL SZEMBEN KISEBB ÉRTÉKRE, ÜZLETSZERŰEN ÉS FOLYTATÓLAGOSAN ELKÖVETETT LOPÁS BŰNTETTE MIATT EMELTEK VÁDAT.

A Kaposvári Járásbíróság a 2020 februárjában megtartott bíróság elé állítás során a két férfit a váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és az idősebb férfit egy év négy hónap, míg fiatalabb társát egy év tíz hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, valamint rendelkezett a korábbi felfüggesztett büntetésének végrehajtásáról is – írja közleményében az ügyészség.

https://www.origo.hu/itthon/20210217-alufoliaval-kibelelt-szatyorral-jartak-lopni-igy-jatszottak-ki-az-aruvedelmi-rendszereket.html